Alla mått du behöver när du väljer förvaring till leksaksköket Duktig

Mått på Duktig-köket gäller det att ha koll på! Det finns många roliga leksaker som en liten kock behöver ha nära till hands i köket – grytor, redskap och allt som ska tillagas förstås! Köket i sig erbjuder plats till en del av dessa ting, men det blir lätt stökigt med alla små grejer. Med burkar, korgar och lådor, i och under köket, ökar ni chanserna för bättre ordning. Här kommer en sammanställning av alla mått du behöver när du ska välja förvaring till köket.

Duktig (IKEA)
Innermått hylla bredvid mikro
Innermått mikro
Innermått ugn - övre hylla
Innermått ugn - undre hylla
Innermått skåp - övre hylla
Innermått skåp - undre hylla
Bänkyta bakom diskho
Bänkyta mellan spishäll och diskho
Mått under köket

Måtten ovan är max-mått för en låda, korg eller motsvarande som ska få plats i angivet utrymme. Magnetlås till luckorna och det faktum att dörrarna tar plats är med i beräkningarna. Höjden på ett föremål i det högra underskåpet påverkas t.ex. av att diskhon sticker ner ytterligare en bit jämfört med listen i skåpets front. Om du har modifierat köket och monterat luckor eller skåp på annat sätt så påverkas givetvis måtten.

Utrymmet under köket

Utrymmet under köket är lätt för din minikock att komma åt och här är det perfekt att ställa en låda eller två. Höjden på utrymmet påverkas av om du använder Duktig-köket med eller utan “fötterna” som följer med när köket levereras. Mest utrymme får du med fötterna i högsta läge. Bänkytan är då strax över 58 cm och utrymmet under blir 19 cm.

Här är en sammanställning med måtten under köket beroende på om/hur du använder fötterna.

Utan fotLåg fotHög fot
Bredd638 mm633 mm633 mm
Djup370 mm370 mm370 mm
Höjd105 mm*150 mm190 mm
* Måttet på äldre modeller av Duktig kan vara så litet som 80 mm.
Leksaksköket Duktig med kyl och frys gjort av Eket-skåp från IKEA. Lådor "KNAGGLIG" får plats under köket.

Mer om och till Duktig

Har du tänkt göra om eller “fixa till” kring leksaksköket så hittar du både tillbehör och inspiration här hos Kulform.

Detaljerna till leksaksköket

Visst är det kul med valmöjligheter!? Hos Kulform finns 12 anpassade stickers till Duktig-köket. De finns i 4 färger och med olika val för eventuell text – välj själv hur du vill ha det!

Skräddarsydda detaljer till Duktig
Varukorg
Rulla till toppen