Välja ram till planeringstavla

Välj ram till din planeringstavla så att den passar in i helheten i det rum där du väljer att ha den. Hemma gör den mest nytta i köket, vid matplatsen eller i hallen där ni ser den ofta. Det finns ramar i en mängd olika material, färger och stilar. Ramens profil påverkar helhetsintrycket av planeringstavlan.

Ramar i svart, vitt och guld

Här visar vi några exempel på hur det blir med olika ramar på en och samma planeringstavla.

Vill du ha en stilren, slät, svart profil på ramen till din planeringstavla, så går det bra att köpa till en sådan ram direkt här på kulform.se. Alternativet att lägga till en ram i rätt storlek dyker upp som val i anslutning till respektive tavla. Du hittar också ramarna separat här, kulform.se/ramar.

Frontskydd i glas eller plexi

En ram med riktigt glas känns kanske lyxigare än en med frontskydd i plexiglas/akryl. Fördelarna med det senare är att tavlan blir lättare och risken för olyckor blir mindre. I en barnfamilj är detta såklart extra viktigt. Kanske vill du ta ner planeringstavlan när du ska göra större uppdateringar och då är det enklare om den inte väger så mycket.

En annan fördel med frontskydd i plexiglas är att motivet i tavlan hamnar närmre ytan du skriver på. Frontskydd i riktigt glas är tjockare och dina anteckningar “svävar” därför lite mer med ett sådant. Skriver du nära kanten till ett fält i planeringstavlan kan betraktningsvinkeln få det att verka som att texten hamnar utanför fältet du skrivit i. Det är extra viktigt att välja en ram med ett tunnare frontskydd till en årsplan där fälten för anteckningar är relativt små.

Anteckningar som görs med kritpenna (chalk marker) eller posca går lika bra att sudda på glas som på frontskydd i plexi (plast).

Planeringstavlor av typen “Skriv på glaset”

Varukorg
Rulla till toppen